Therapeuten

Het team van Bodyvit fysiotherapie bestaat uit Eddy Putter en Casper Stork

Bodyvit fysiotherapie Eddy

Eddy Putter

TEL: 06 2957 8004

Eddy

woont sinds 2020 in Bergen en heeft in het verleden meer dan 10 jaar professioneel voetbal gespeeld. Helaas heeft hij in die tijd veel verschillende blessures opgelopen en daardoor moest hij uiteindelijk ook stoppen. Echter uit deze ervaringen haalt hij nu zijn voordeel. Hij kan zich goed inleven wat blessures voor impact kunnen hebben en welke frustraties daarbij kunnen horen.

Maar ook hoe verschillende soorten pijn aanvoelen en wat dat kan doen met lichaam en geest. Wat Eddy betreft heeft een gezond en goed werkend lichaam een zeer groot aandeel in je geluk.

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het menselijk lichaam, hoe alles werkt en hoe je het beste uit je lichaam kan halen. De reden dat ik voor de opleiding fysiotherapie heb gekozen is dat ik weet hoe ontzettend belangrijk een goed functionerend lichaam is. Andere mensen helpen met hun (pijn)klachten zodat ze weer kunnen doen wat ze willen doen geeft mij de ultieme beloning. Een gezond en goedwerkend lichaam heeft een hele grote impact op hoe gelukkig je bent, daarentegen geven chronische en langdurige klachten veel stress.

Alleen de basisopleiding fysiotherapie bracht mij niet voldoende. Ik wilde meer, een andere kant op, een andere benadering. Sommige klachten konden voor mijn gevoel ook sneller en beter verholpen worden. Maar ook vragen als waarom raken we geblesseerd, waarom lopen sommige mensen met jarenlange klachten en waarom klaagt iedereen altijd over stijfheid, en pijntjes hielden mij bezig. Door veel te lezen, te praten met mensen die een andere kijk op het menselijk lichaam hebben en het volgen van diverse cursussen ben ik door de jaren heen wel anders gaan denken.

Casper

woont ook in Bergen met zijn gezin. Hij heeft na zijn opleiding fysiotherapie veel ervaring opgedaan in de revalidatie van conservatieve en postoperatieve patiënten na sportblessures. In 2012 heeft hij de opleiding manuele therapie afgerond en verscheidene cursussen gevolgd waaronder dryneedling om een zo compleet mogelijke therapie te kunnen bieden.

Het lichaam is altijd bedoeld geweest om mee te bewegen en dan is het wel zo fijn als dat op een zo meest soepele en pijnvrije manier gebeurt.

Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in het menselijk lichaam. Het is met de paplepel ingegoten. Mijn moeder was Mensendiecktherapeute. Zo stond het menselijk lichaam en in het bijzonder de houding van de mens al snel centraal in ons gezin. Ik besloot dan ook op jonge leeftijd dat ik fysiotherapeut wilde worden. In 2004 heb ik mijn diploma behaald en in 2012 mijn diploma manueeltherapeut.

In de eerste jaren van mijn carrière ben ik mij gaan specialiseren in sportblessures en revalidatie om vervolgens verder te gaan specialiseren in de manuele therapie. Naast de fysieke component, ben ik me ook steeds meer aan het verdiepen in het mentale en emotionele deel van ons als mens. Ik ben dan ook geïnteresseerd in de mens in zijn geheel. In mijn werk zie ik steeds weer dat ook mentale factoren wezenlijk invloed hebben op klachten. Ik vind het belangrijk om een gedegen analyse te maken naar de oorsprong van de klacht zodat deze niet onbewust in stand wordt gehouden. Door meer bewustzijn te creëren leer je zelf hoe je klachten en blessures kunt voorkomen.

Bodyvit fysiotherapie Casper

Casper Stork

TEL: 06 4614 9562

Beiden richten zich met hun behandelmethodes op de mens als geheel. Zo wordt er niet alleen lokaal gekeken naar de klacht maar met name ook naar de oorzaak van het probleem.